Skin ikapp med din sportbil

Att ha en sportbil har alltid varit en symbol för en viss status. Faktum är att bilen ses som den tredje viktigaste statusmarkören bland män och den femte viktigaste bland kvinnor. Vart man än åker med en speciell sportbil, kommer den generera mycket uppmärksamhet. Folk vill inte bara fotografera snygga bilar men också dess ägare. Det finns till och med platser som rondellen utanför Hotel de Paris i Monaco som är kända som platser dit ägare tar sina bilar för att visa upp dem och bli fotograferade. Därför är det viktigt att bilen ska vara dyr och ovanlig, så att den väcker mycket uppmärksamhet. Det visar hur mycket pengar och inflytelse bilens ägare har och det är inte ovanligt att det öppnar upp flera dörrar i samhället där ägaren av en snygg sportbil kan exempelvis släppas förbi kön till restauranger bara på grund av bilen hen anlände i.

Se snygg ut bakom ratten

Förutom att sportbilen ska ha egenskaper som många hästkrafter och snabb accelerationshastighet, ska den självklart se ut på ett visst sätt. Det är heller inte bara bilen som ska vara snygg utan ägaren ska såklart matcha sin ögonsten genom att också visa upp sig själv från sin bästa sida. Man vill gärna visa upp sina tillgångar samtidigt som man är nonchalant om saken. Flera sportbilsförare som är måna om sina utseenden solar i solarium eller använder någon form av brun utan sol året om för att ständigt se solkyssta ut och ge illusionen av att ha varit utomlands på varmare breddgrader.

På sistone har dessa förare dessutom kunnat använda sig av en ny mirakelkräm: nämligen CBD-olja. Oljan utvinns ur cannabisväxter och har under de senaste åren börjat användas både inom hälsovård och hudvård med fantastiska resultat. Olika produkter beställs enkelt på nätet, exempelvis från cibdol.se, och inom hälsovården har oljan blivit känd för att dämpa ångest, kronisk smärta och hjälpa mot sömnlöshet.

CBD och hudvård

Förutom oljans hälsorelaterade fördelar, har den även uppvisat ett antal positiva effekter på huden. Först och främst har oljan väldigt goda anti-inflammatoriska egenskaper. Då hudproblem såsom akne orsakas av just inflammation i huden, visar studier att CBD-oljor kan lugna huden och balansera upp hudens egna oljeproduktion för en mindre synlig akne hos användaren. Till skillnad från flera andra läkemedel mot akne, verkar oljan bara på de ställen där den behövs och lämnar resten av huden i fred utan att torka ut eller irritera huden. Även om du inte har akne kan oljan hjälpa mot en ständigt torr eller känslig hud.

Oljan har också effekt på andra ställen på kroppen och har visat sig vara väldigt effektiv mot olika hudproblem som eksem och psoriasis. Dess anti-inflammatoriska egenskaper och starka koppling till det endocannabinoida systemet lindrar den allergiska inflammationen som det tros ligger bakom hudproblemen. Dessutom innehåller CBD-oljan flera naturliga antioxidanter som kan hjälpa till att reducera synliga spår av åldrande som exempelvis rynkor, rödhet och trött hud.

Genom regelbunden användning av CBD-olja i sin hudvårdsrutin kan sportbilens ägare snart skina ikapp med sin bil och folk kommer lägga märke till hudens lyster lika mycket som bilens finish.