Jaguar Land Rover presenterar partnerskap med Nvidia

Jaguar Land Rover har inlett ett flerårigt strategiskt partnerskap med NVIDIA, ledande inom artificiell intelligens (AI) och databehandling, för att tillsammans utveckla och leverera nästa generations automatiserade körsystem plus AI-aktiverade tjänster och upplevelser för sina kunder.

Med början 2025 kommer alla nya Jaguar- och Land Rover-bilar att byggas på den programvarudefinierade NVIDIA DRIVETM-plattformen – som levererar ett brett spektrum av aktiv säkerhet, automatiska kör- och parkerings- samt förarassistanssystem. Inuti bilen kommer systemet att leverera AI-funktioner, inklusive övervakning av förare och passagerare samt avancerad visualisering av bilens miljö.

Denna fullspäckade lösning är baserad på NVIDIA DRIVE HyperionTM, som har DRIVE OrinTM centraliserade AV-datorer, DRIVE AV och DRIVE IX programvara, säkerhets- och nätverkssystem samt surroundsensorer. DRIVE Orin är bilens AI-hjärna och driver Jaguar Land Rovers operativsystem, medan DRIVE Hyperion är det centrala nervsystemet.

Jaguar Land Rover kommer också att nyttja egenutvecklade datacenterlösningar med NVIDIA DGXTM för utbildning av AI-modeller och DRIVE Sim-programvara som bygger på NVIDIA OmniverseTM för fysisk simulering i realtid. Jaguar Land Rovers programvarudefinierade funktioner och dess heltäckande verifierings- och valideringsarkitektur kommer att möjliggöra leverans av innovativa assisterade och automatiserade körtjänster under bilens hela livslängd via trådlösa programuppdateringar.

Thierry Bolloré, vd för Jaguar Land Rover, säger: ”Samarbete och kunskapsdelning med branschledaren NVIDIA är avgörande för att förverkliga vår Reimagine-strategi och sätta nya standarder för kvalitet, teknik och hållbarhet.

”Jaguar Land Rover kommer att bli skapare av världens mest eftertraktade lyxbilar och erbjuda tjänster för de mest kräsna kunderna. ”Vårt långsiktiga strategiska partnerskap med NVIDIA kommer att frigöra en värld av möjligheter för våra framtida fordon när vi fortsätter på vår väg mot att bli ett globalt, digitalt kraftpaket att räkna med.”

Jensen Huang, grundare och vd för NVIDIA: ”Nästa generationen bilar kommer att förvandla fordonsindustrin till en av de största och mest avancerade teknikindustrierna. Flottor av programvarudefinierade, programmerbara bilar kommer att erbjuda nya funktioner och tjänster under fordonens livstid. Vi är glada över att samarbeta med Jaguar Land Rover för att skapa framtidens transporter och de mest avancerade bilarna.”

Jaguar Land Rover har som mål att uppnå netto noll koldioxidutsläpp i hela sin leveranskedja, sina produkter och verksamheten senast år 2039.

Om NVIDIA

Med NVIDIA:s (NASDAQ: NVDA) GPU år 1999 tog framväxten av den moderna datorspelsmarknaden fart och omdefinierade dåvarande standarder för datorgrafik, högpresterande databehandling och artificiell intelligens. Företagets banbrytande arbete inom accelererad databehandling och AI omformar industrier som omsätter miljardbelopp så som transport, sjukvård och tillverkning, och driver på tillväxten för många andra. Mer information finns på https://nvidianews.nvidia.com/