En värld i obalans i Audis nya reklamfilm

I årets julkampanj går Audi ut och uppmanar till handling i hållbarhetsfrågan. I en värld som är i obalans vill Audi förmedla att varje bidrag räknas. Budskapet förstärks genom Elvis-klassikern ”a little less conversation, little more action” i en remix av artisten Nebbra. Audi har själva satt en tydlig hållbarhetsstrategi för att successivt göra hela verksamheten CO2-neutral.

–        Vi är glada och stolta över att Audi tar ett större grepp om hållbarhetsfrågan med en film som vi hoppas engagerar och gör att var och en tänker till och bidrar på sitt eget sätt. Audi har en väldigt tydlig strategi när det gäller elektrifiering och kommer att lansera 20 rena elbilar till 2025. Men hållbarhetsfrågan är större än så och målet är att hela verksamheten successivt skall bli klimatneutral, säger Madeleine Kjessler, marknadschef på Audi Sverige.

Audi gick nyligen ut med att företaget investerar totalt 37 miljarder euro till 2024, varav 12 miljarder euro är avsatta för enbart för e-mobilitet. Men för att hela verksamheten skall bli klimatneutral krävs investeringar även i tillverkning och återvinning. Redan idag tillverkas elbilarna Audi e-tron och e-tron Sportback CO2-neutralt i Bryssel och inom fem år skall samtliga produktionsanläggningar vara omställda.

–        Vi har en solid plan och har visat att vi inte bara pratar utan att vi också agerar, fortsätter Madeleine Kjessler. Vi har redan satt elbilen Audi e-tron på marknaden och nästa år räknar vi med att dubbla försäljningen av elbilar i Sverige. Vi planerar också för att över 50 procent av försäljningen nästa år i Sverige skall vara elektrifierad i någon form; som elbil, laddhybrid eller mildhybrid.

Elvis-klassikern ”a little less conversation, a little more action“ har en bärande roll i filmen för att förstärka budskapet. Musiken är en nytolkning för Audi av artisten Nebbra och filmen är producerad av den tyska byrån Philipp und Keuntje.